Міжнародний День театру

У Міжнародний день театру ЗДО № 383 щиро вітає всіх театральних діячів, глядачів, працівників театрів, усіх, хто шанує це мистецтво, з прекрасним святом. Театр сьогодні органічно поєднав кращі традиції світової та національної культури. Він був і залишається могутнім засобом натхнення, ствердження загальнолюдських цінностей, джерелом високої духовності. Театр завжди був і зараз є універсальною мовою спілкування між людьми.

У нашому дошкільному закладі особлива роль приділяється театралізованій діяльності. Це найпоширеніший вид дитячої творчості, великий простір для розвитку творчих здібностей дитини. Театралізована діяльність близька і зрозуміла дитині, глибоко лежить у її природі і знаходить своє відображення стихійно, тому що пов'язана з грою.

Кожна дитина талановита, а театр дає можливість виявити і розвинути в дитині те, що закладено в ній від народження. Чим раніше почати роботу з дітьми з розвитку їх творчих здібностей засобами театрального мистецтва, тим більших результатів можна досягти.

Показ різних видів театру: пальчикового, настільного, тіньового, лялькового, театру іграшок та театру на фланелеграфі перетворюється для маленьких артистів на справжнє свято, вони почуваються самостійними, впевненими у собі, емоційно розкутими. Театралізована діяльність дозволяє дитині вирішувати проблемні ситуації опосередковано від імені якогось персонажа. Вона є джерелом розвитку почуттів, спосіб залучення до духовного багатства.

Вихованці пізнають світ розумом і серцем, висловлюючи своє ставлення до добра і зла. Адже, в нашому світі, насиченому інформацією, душа просить казки − дива, відчуття безтурботного дитинства.

Від усього серця бажаємо всім служителям і шанувальникам Театру натхнення, благодатних умов для розвитку таланту, втілення творчих задумів. Прийміть найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня театру!

КЗ "ДН № 383" м. Харкова. Міжнародний День Театру

Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.